25تیر
ساکشن جراحی چیست و کاربردهای آن
یکی از دستگاه هایی که در پزشکی کاربرد بسیار زیادی دارد ساکشن جراحی می باشد. این دستگاه را در اتاق عمل مورد استفاده قرار می دهند و از آن به عنوان یکی از وسیله های ضروری اتاق عمل نام می برند. تکنیک های متنوعی برای انجام دادن ساکشن وجود دارد که پزشکان به خوبی با این تکنیک ها آشنا می باشند. ساکشن های جراحی امروزه کاربرد بسیار زیادی دارند و شما می توانید بسته به نوع کارایی شان بهترین نمونه را خریداری کنید. زمان خرید هر یک از ساکشن های جراحی باید به خوبی با ویژگی ها و کاربردهای آن آشنایی داشته باشید و سپس آنها را تهیه کنید.
انواع ساکشن جراحی
برای خرید هر یک از انواع ساکشن جراحی باید با ویژگی های دستگاه آشنایی داشته باشید. انواع ساکشن های جراحی همراه با ویژگی هایی که دارند عبارت است از :
1. ساکشن پرتابل :
این دستگاه یکی از دستگاه های قابل حمل می باشد و در بخش های متنوع بیمارستان مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه به راحتی جابجا می شود و عمل ساکشن را به کمک باتری انجام خواهد داد. قابل حمل بودن این ساکشن محدودیت های موجود در مدل های دیگر ساکشن را برطرف می نماید. این ساکشن در اورژانس و آمبولانس به راحتی استفاده می شود. مزیت دیگر این ساکشن، عملکرد بی نظیرش با باتری قابل شارژ می باشد. زمان خرید ساکشن پرتابل دقت کنید که مخزن آن گنجایش لازم برای چندین بار ساکشن کردن داشته باشد و به راحتی بتوانید آن را تخلیه ضد عفونی کنید. ضد عفونی کردن ساکشن اهمیت زیادی دارد، چرا که ساکشن یکی از حساس ترین تجهیزات پزشکی می باشد و باید با دقت زیادی و به بهترین شکل استریل گردد تا هر گونه عفونت آن به خوبی پاک شود.
2. ساکشن دستی :
یکی از دیگر انواع ساکشن جراحی که کاربرد بسیار زیادی دارد ساکشن دستی می باشد. ساکشن های دستی نوعی ساکشن می باشد که در اورژانس، مراکز درمانی و منزل استفاده می گردد. این ساکشن مانند ساکشن پرتابل کوچک است و قابلیت حمل دارد. بنابراین بدون نیاز داشتن به برق و باتری عمل مکش درون این دستگاه انجام می شود. این ویژگی دستگاه موجب می شود در شرایطی که دسترسی پیدا کردن به برق و باتری وجود ندارد از آن استفاده کنید. ترشحات به وسیله لوله ی دستگاه از محل خارج می شود و در یک مخزن جمع آوری می گردند که در ساکشن های دستی این مخزن کوچک تر می باشد. قابل ذکر می باشد که ساکشن ها به ویژه ساکشن های دستی در دندانپزشکی نیز استفاده می گردند.
ساکشن جراحی
3. ساکشن های آمبولانس :
ساکشن آمبولانس یکی از دیگر مدل های ساکشن ها می باشد که مخصوص استفاده در محیط های آمبولانسی است. این وسیله با یک گیره ویژه در بخش آمبولانس نصب می گردد و در صورتی که نیاز باشد امکان جابجایی آن نیز وجود خواهد داشت. به طور معمول به دلیل زمان محدود و نیاز به سرعت بالا برای کارهای پزشکی ، در ساکشن های آمبولانس از قطعات یکبار مصرف مانند لوله، کاتر و مخزن جمع آوری مایعات استفاده می گردد تا نیازی به صرف کردن زمان جهت ضد عفونی کردن آن نداشته باشید و سرعت عمل در این صورت بالا برود. این نمونه ساکشن با برق و باتری قابلیت شارژ دارد. به طور معمول عملکرد باتری درون این دستگاه حدود ۱۰ ساعت می باشد. ساکشن های آمبولانس باید سبک باشند و به راحتی حمل گردند.
4. ساکشن های اورژانس :
از دیگر دستگاه های ساکن که در اورژانس کاربرد بسیار زیادی دارد ساکشن جراحی اورژانس می باشد. این دستگاه را در اورژانس بیمارستان و برای بیمارانی که بد حال هستند استفاده می کنند. به طور معمول ساکشن هایی که در بخش اورژانس و اتاق عمل استفاده می شوند دارای دو مخزن برای جمع آوری مایعات می باشند. علت اصلی این مساله نیاز به گنجایش و حجم بیشتر جهت عمل جراحی حساس و یا همچنین شرایط حساس اورژانس می باشد که ممکن است در این صورت تخلیه مخزن به راحتی فراهم نگردد. دقت داشته باشید که ساکشن اورژانس را بسیار دقیق و درست ضد عفونی کنید تا از انتقال پیدا کردن انواع عفونت و آلودگی جلوگیری نمایید. لوله های ساکشن اورژانس جنسشان از سیلیکون می باشد و به راحتی شسته و استریل می گردند.
ساکشن جراحی
موارد استفاده از ساکشن جراحی
برخی از مهمترین موارد و کاربردهای ساکشن جراحی عبارت است از :
1. خالی کردن حفره هایی که آبسه هستند یکی از مهمترین کاربردهای آن می باشد.
2. یکی از دیگر کاربردهای دستگاه ساکشن برداشتن سریع محلول های شستشو از روی ناحیه ای که زخم می باشد است.
3. مشخص نمودن محل خونریزی و همچنین خشک نگه داشتن آن محل از دیگر کاربردهای دستگاه می باشد.
4. پاک کردن مسیر هوایی بیمار برای تنفس بهتر بیمار از دیگر ویژگی ها و کاربردهای دستگاه است.
5. بسیاری از پزشکان انجام حجامت را با استفاده از این دستگاه انجام می دهند.
6. مکیدن بافت های نکروتیک و آن دسته از بافت های صدمه دیده مغزی که تومورهای نرم مغزی هستند با اسفاده از این دستگاه انجام می شود.
7. تخلیه نمودن مایع مغزی نخاعی از فضای زیر سخت شامه یکی از دیگر کاربردهای دستگاه می باشد.
8. کمپرس کردن رگ هایی که خونریزی دهنده هستند با استفاده از این دستگاه انجام می شود.
9. انتقال دادن جرقه الکتروکوتر به ناحیه خونریزی کننده و کشیدن دودهای به دست آمده از کوتریزاسیون از دیگر کاربردهای مهم دستگاه می باشد.
اجزای دستگاه ساکشن جراحی
پزشک با استفاده از این دستگاه می تواند خون ناحیه تحت جراحی را بکشد که این کاربرد را شما در دندانپزشکی ها مشاهده کرده اید. دستگاه ساکشن از بخش های متنوعی تشکیل شده است که هر یک از بخش ها هم دارای ویژگی های خاصی هستند. برخی از مهمترین اجزای دستگاه ساکشن جراحی عبارت می باشد از :
1. موتور از اصلی ترین بخش های دستگاه می باشد
2. مخزن جمع آوری مواد به دست آمده از مکش
3. مانومتر
4. پمپ ویژه برای ایجاد کردن خلأ و یا فشار منفی روی منطقه تحت جراحی
5. سر ساکشن یکی از دیگر بخش های دستگاه است
5. نمایشگر فشار
5. پیچ هایی برای تنظیم ک
About the Author
Related
یکی از مهمترین تجهیزات دندانپزشکی که پزشکان باید در کلی...
Read More >
یکی از مهمترین دستگاههایی که برای ایجاد فشار منفی و به...
Read More >
بدون شک تمامی شما حداقل یک بار در طول زندگی به دندانپزشک...
Read More >